Tiszta, bio, tápanyagokban gazdag élelmiszerek!

Szteviol glikozid alapú asztali édesítőszer.
Felhasználható: sütemények, krémek édesítésére. Egy tabletta kb. 4,8 g cukor édesítő hatásának felel meg.

Kiszerelés: 18g Kb. 300db

Információ: Készleten, azonnal szállítható

A termék ára: 1 720 Ft

Egységár: 6 Ft / db

Almitas stevia édesítő 300 db tabletta

Szteviol glikozid alapú asztali édesítőszer.


Felhasználható: sütemények, krémek édesítésére. Egy tabletta kb. 4,8 g cukor édesítő hatásának felel meg.


Összetevők: csomósodást gátló anyag (nátrium-karbonátok), savanyúságot szabályozó anyag (nátrium-citrátok), édesítőszer (szteviol-glikozidok), L-leucin, tömegnövelőszer (cellulóz).

Átlagos tápérték 100 g Stevia tablettában:
Energia 146 kJ/ 35 kcal, Zsír 0 g amelyből telített zsírsavak 0 g, Szénhidrát 0 g amelyből cukrok 0 g, Rost 3 g, Fehérje 8,2 g, Só 22,1 g

Nettó tömeg: 18 g /300 db/
Minőségét megőrzi (nap/hó/év): a doboz tetején feltüntetett időpontig

Tárolás: hőtől, fénytől védett helyen

 

 

Mire jó a Stevia?

A növényből kivont, édes ízért felelős steviol-glükozidok különösebb lebontás nélkül emésztődnek és ezért kalória-értékük rendkívül kicsi. Cukorbetegek is fogyaszthatják. Néhány dán és brazil tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes, enyhíti az inzulin-függést, szabályozhatja az inzulinszintet. Más tanulmányok vérnyomáscsökkentő, hasnyálmirigy-segíthető hatásairól számolnak be, valamint bizonyos ásványi anyagtartalma sem mellékes (A és C vitamin, cink, rutin, magnézium, vas, stb.).

A világ különböző részein (Paraguay, Brazília, Mexikó, Japán, Kína, Dél-Korea, Malajzia, Thaiföld) ételek és italok édesítésére használják. Főzésre is alkalmas, mert a hatóanyaga nem bomlik le a melegítéstől. Fogyasztása nem okoz fogszuvasodást, és az ázsiai több évtizedes használat alatt egyetlen mellékhatásos esetet sem jegyeztek fel.

Hypoglikémia (túl alacsony vércukorszint):
Tudományos kutatásokból fény derült arra, hogy a sztívia szabályozhatja a vércukor-szintet a testben, ezáltal segítheti a máj és lép működését is.

Magas vérnyomás:
A tanulmányok tanúsága szerint a sztívia segíthet a magas vérnyomás csökkentésében.

Gyulladások:
A sztívia meggátolja sok káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen is.

Bőrbetegségek:
Paraguay-ban a guarani indiánok már több száz évvel ezelőtt is a sztíviából nyert folyadékot alkalmazták a sebek gyors gyógyíthatására. Egyik érdekes tulajdonsága, hogy segíthet megakadályozni a hegesedést. Alkalmazzák még dermatitis, eczema, seborrhoea ellen is. Bõrregeneráló hatása miatt sokan kozmetikai célokra használják.

Miért jó a nyírfacukor?

A nyírfacukor, avagy más nevél xylitol édesítő hatása megegyezik a cukoréval, ugyanakkor glikémiás indexe nagyon alacsony, ebből az okból kifolyólag cukorbetegeknek is javallott. A kutatások szerint minimális inzulinválaszt vált ki fogyasztáskor. A xylitolt főzéshez, sütéshez is kiválóan alkalmazható. A vékonybélben csak 25-50%-a szívódik fel, a maradék egyenesen a vastagbélbe kerül, ebből kifolyólag az arra érzékenyeknél nagyobb mennyiségben hasmenést, gázképződést okozhat. Ez a hatás ugyanakkor nem olyan fokozott, mint például a szorbit esetében, úgyhogy ez ne riasszon vissza senkit. A xylitol rendszeres fogyasztása és a napi adag fokozatos növelése megszünteti még az arra érzékenyeknél is a béltüneteket.

A Stevia, mint egyik legjobb édesítőszer

A Stevia édesítőszerként egyik hatalmas előnye, hogy szénhidrát és kalória tartalma egyaránt nulla, és sütés-főzés során egészen 198 fokig tartja meg édes ízét. Kiemelkedően sokféle formában és kiszerelésben kapható, vásárolhatunk belőle port, folyékony formában, tablettát, porított leveleket, sőt még kikristályosított formában is kapható, így mindenkinek ízlése és kényelme szerint elérhető. Édességüket tekintve a kivonatok 30-300-szor édesebbek, mint a cukor, más édesítőszerekkel keverhető, ebből kifolyólag értelemszerűen jóval kevesebb mennyiségre van szükségünk ahhoz, hogy kellőképpen édesíthessük az ételt, avagy italt, amit éppen fogyasztani szeretnénk.

Az édesítőszerek előnyei

Napjainkban már nem csupán betegek, hanem egészségesebb, avagy tudatosabb életet élők is egyre gyakrabban fogyasztanak édesítőszereket, azon roppant előnyös tulajdonságuknak köszönhetően, hogy egyidejűleg édesítik ételeinket és takarítanak meg kalóriákat. Emiatt az oknál fogva sokan nem is szeretnének róluk lemondani. A 90-es évek elején kezdték először komolyabban megkérdőjelezni a tudósok, hogy valyon mennyire is hasznosak számunkra az édesítőszerek valójában, és tényleg jobb döntés-e azt fogyasztani, mint cukrot. Akkoriban azt feltételezték, hogy az édesítőszerek édes ízük miatt inzulinkiáramlást válthatnak ki, ami alacsonyabb vércukorszintet, ezáltal további éhségérzetet eredményezhetnek. Azóta több tanulmány bebizonyította, hogy ez nem igaz.

Hatóanyagok:

Egyéb összetevők: Az édesítőszerekben egy a közös: mindegyik édes. Amiben viszont különböznek, hogy mindegyik másként édes. Hasonlítsuk össze a nádcukor és a méz ízét, vagy a juharszirupot a fruktózzal (gyümölcscukorral). Az ízük és az édességük mértéke eltér. Másként kell adagolni, más a kalória tartalmuk és más ízhatást kapunk ha ételekbe, italokba keverjük őket.

Így van ez a Steviával is. A Stevia egy dél-amerikai gyógynövény, mely természetéből eredendően édes. A növény kivonatait (port, szirupot, tablettát, szirupot) és a szárított tealeveleket a világ minden táján széles körben használják édesítésre (a kivonatok 30-250-szer édesebbek a nádcukornál) és gyomorbántalmak kezelésére.

Az ázsiai országokban a Stevia évtizedek óta elfogadott és ismert: használják üdítőitalok, cukormentes rágógumik, joghurtok, savanyúságok, zöldségek, szárított tengeri gyümölcsök és sütemények édesítésére. Számos édesítőszerrel szemben a Stevia előnye, hogy kalória-és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe és molekulái egészen 200 fokig nem bomlanak szét, így az étel nem veszíti el édes ízét sütéskor illetve főzés közben.

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: 3, összesen 2 vásárlótól

- 2014. 09. 30. 22:30

- 2013. 09. 27. 06:01

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Gyártó honlapja: Stevia

Fontos információk az étrend-kiegészítők vásárlásával kapcsolatban »»»

Cukorbeteg? Magas a koleszterin szintje? Fogyasszon fahéjat!

Cukorbeteg? Magas a koleszterin szintje? Fogyasszon fahéjat!

A fahéj természetes hatóanyagaival csökkenti a magas vércukorszintet, a káros koleszterint, gyorsítja az anyagcserét, és a gombás fertőzéseket is kezeli.

Törődjön szíve egészségével galagonyával!

Törődjön szíve egészségével galagonyával!

A galagonya természetes módon segíti elő a szívizom vérellátását, a központi idegrendszerre hatva kezeli a szédülést, szapora szívdobogást, szorongást, fülzúgást.

Miért érdemes lenmagot fogyasztani?

Miért érdemes lenmagot fogyasztani?

A lenmag az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó tápanyagforrás, amely tökéletesen helyettesítheti az omega-3-zsírsavakban szintén gazdag halféléket.

Édesítsen olcsón nyírfacukorral!

Vitamin és gyógynövény kategóriák

Törszvásárlói kedvezmény

Legyen rendszeres vásárlónk, kedvezményekkel köszönjük meg!

Törszvásárlói kedvezmény

Ingyenes házhoszállítás

15.000 Ft feletti megrendelését díjmentesen házhozszállítjuk!

Ingyenes házhoszállítás

ShopMarket Ügyfélszolgálat

Munkanapokon 9-16 óráig
+36 70 325 4363

Simple Vásárlói tájékoztató