Liposzomális C-vitamin - a leghatékonyabb felszívódásért!

C-vitaminként is ismert aszkorbinsav jótékony hatása közismert, erősíti az immunrendszert, részt vesz többek között a sejtek oxigénfelvételében és a kollagénképződésben, ami a csontok és a porcok kötőszövetének felépítéséhez szükséges.

Kiszerelés: 250g

A termék ára: 940 Ft

Egységár: 3 760 Ft / liter

Interherb Benefitt L-Aszkobinsav

Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése, amelyet sok gyümölcs és zöldség, valamint a tej is bőségesen tartalmaz. Gátolja a levegő oxigénjének hatására létrejövő szabad gyökök képződését, ezért az aszkorbinsav a természetes antioxidánsok közé tartozik.

Az emberi szervezetben a C-vitamin részt vesz többek között a sejtek oxigénfelvételében és a kollagénképződésben, ami a csontok és a porcok kötőszövetének felépítéséhez szükséges. Ezen felül erősíti az immunrendszert és javítja a vas felszívódását.

A C-vitaminként is ismert aszkorbinsav lekvárok, befőttek, gyümölcsök és gyümölcskrémek oxidációs barnulásának megakadályozására, savtartalmának beállítására, kenyérfélék, sütemények frissességének megőrzésére ajánlott. Az aszkorbinsav gátolja az oxigén minőségrontó hatását, így például a felszeletelt gyümölcs és zöldség barnulását is. Vízoldékony vitaminként az immunrendszerre gyakorolt jótékony hatása közismert.

Felhasználás: Vitaminpótlásra fogyasszon az Interherb L-aszkorbinsav porból naponta 1 lapos teáskanálnyit (1g) egy pohár gyümölcslében, teában oldva lehetőleg étkezés után. Befőttek, savanyúságok, lekvárok készítésénél 5 kg hőkezelt késztermékhez adjon 1 evőkanál (5 g) aszkorbinsavat.

Összetétel: aszkorbinsav.

C-vitamin felfedezésének története

Szent-Györgyi pályafutásának elején a biológiai oxidációval foglalkozott, kimutatta, hogy az anyagcsere a hidrogén és az oxigén aktiválásán alapul. Ennek az oxidációs folyamatnak a késését kutatta, amelyből azt a következtetést vonta le, hogy ez valamilyen redukáló anyag meglétére utal. Megoldásként olyan növényt keresett, melyből az akkor még hexuronsavnak nevezett anyagot nagyobb mennyiségben ki lehet vonni. Ez a növény akkor a paprika lett, első alkalommal a szegedi paradicsompaprika 10 liter présnedvéből 6,5 gramm hexuronsavat tudtak kivonni. Így a C-vitamin nagy mennyiségű előállítása és a felhasználhatósága mindenképpen az ő nevéhez fűződik. Felfedezésének köszönhetően lehetővé vált az aszkorbinsav nagy mennyiségben való előállítása, így minden C-vitamin hiányból eredő betegségnek a gyógyítása is, mint például a skorbut. Szent-Györgyi Albert professzor munkásságáért 1937-ben orvosi és élettani Nobel-díjat is kapott elismerésként és mint a C-vitamin feltalálója vonult be az orvostudomány történetébe.

C-vitamin szerepe és hatása

A C-vitamin kiemelten fontos szerepet játszik a sejtek biokémiai folyamataiban. Az eddig kutatások szerint a C-vitamin antioxidáns hatású, vagyis védi a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól. Ezen alapvető tulajdonságának köszönhetően fontos szerepe van számos betegség megelőzésében, vagy annak kockázatának csökkentésében. Ilyen a szívinfarktus és a koszorúér-betegségek, elkerülhetőek a különböző rákos megbetegedések, jelentős szerepe van a növekedésben, a fogak és csontok fejlődésében. Emellett az aszkorbinsav kiemelt szerepet játszik az immunrendszer működésében, igazi hatását az immunrendszer működésének fokozásán keresztül fejti ki. Növeli a fehérvérsejtek számát, vírus és baktérium-ellenes hatása is bizonyított. A C-vitamin felszívódását segítik a bioflavonoidok, melyek szintén antioxidáns hatású vegyületek. Dohányzó embereknek kiemelten fontos a nagy dózisú C-vitamin fogyasztása.

Rutin gyógyító hatásai

A rutint P-vitaminnak is nevezik, pedig nem vitamin, azonban fontos szerepet játszik a C-vitamin felszívódásában a szervezetben. A rutin gyógyító hatással van a kapilláris vérerekre, nyugtatólag hat az idegekre, az agyra és a szívre, ez utóbbinál a szív működésére és az érfalak rugalmasságára van pozitív befolyása. Gyulladáscsökkentő hatása is van, mivel csökkenti a hisztamin felszabadulását. Jelentős befolyással bír a fogínygyulladások enyhítésére is, hegesítve a véres foghúst és lokalizálva az ödémákat, amelyek bizonyos esetekben egészen a szájpadlásig terjedhetnek, ahogyan ez a krónikus fogágybetegségek esetén elő szokott fordulni.

Felhasználási javaslatok:

Acerola, Aszkorbinsav, C-vitamin

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Fontos információk az étrend-kiegészítők vásárlásával kapcsolatban »»»

Cukorbeteg? Magas a koleszterin szintje? Fogyasszon fahéjat!

Cukorbeteg? Magas a koleszterin szintje? Fogyasszon fahéjat!

A fahéj természetes hatóanyagaival csökkenti a magas vércukorszintet, a káros koleszterint, gyorsítja az anyagcserét, és a gombás fertőzéseket is kezeli.

Törődjön szíve egészségével galagonyával!

Törődjön szíve egészségével galagonyával!

A galagonya természetes módon segíti elő a szívizom vérellátását, a központi idegrendszerre hatva kezeli a szédülést, szapora szívdobogást, szorongást, fülzúgást.

Miért érdemes lenmagot fogyasztani?

Miért érdemes lenmagot fogyasztani?

A lenmag az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó tápanyagforrás, amely tökéletesen helyettesítheti az omega-3-zsírsavakban szintén gazdag halféléket.

Főzzön egészségesebb alapanyagokkal!

Vitamin és gyógynövény kategóriák

Törszvásárlói kedvezmény

Legyen rendszeres vásárlónk, kedvezményekkel köszönjük meg!

Törszvásárlói kedvezmény

Ingyenes házhoszállítás

15.000 Ft feletti megrendelését díjmentesen házhozszállítjuk!

Ingyenes házhoszállítás

ShopMarket Ügyfélszolgálat

Munkanapokon 9-16 óráig
+36 70 325 4363

Simple Vásárlói tájékoztató