Dr. Organic hajserkentő és bioaktív kendermagolajos termékek

C-vitaminként is ismert aszkorbinsav jótékony hatása közismert, erősíti az immunrendszert, részt vesz többek között a sejtek oxigénfelvételében és a kollagénképződésben, ami a csontok és a porcok kötőszövetének felépítéséhez szükséges.

Kiszerelés: 250g

A termék ára: 1 390 Ft

Egységár: 5 560 Ft / kg

Interherb Benefitt L-Aszkorbinsav

Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése, amelyet sok gyümölcs és zöldség, valamint a tej is bőségesen tartalmaz. Gátolja a levegő oxigénjének hatására létrejövő szabad gyökök képződését, ezért az aszkorbinsav a természetes antioxidánsok közé tartozik.

Az emberi szervezetben a C-vitamin részt vesz többek között a sejtek oxigénfelvételében és a kollagénképződésben, ami a csontok és a porcok kötőszövetének felépítéséhez szükséges. Ezen felül erősíti az immunrendszert és javítja a vas felszívódását.

A C-vitaminként is ismert aszkorbinsav lekvárok, befőttek, gyümölcsök és gyümölcskrémek oxidációs barnulásának megakadályozására, savtartalmának beállítására, kenyérfélék, sütemények frissességének megőrzésére ajánlott. Az aszkorbinsav gátolja az oxigén minőségrontó hatását, így például a felszeletelt gyümölcs és zöldség barnulását is. Vízoldékony vitaminként az immunrendszerre gyakorolt jótékony hatása közismert.

Felhasználás: Vitaminpótlásra fogyasszon az Interherb L-aszkorbinsav porból naponta 1 lapos teáskanálnyit (1g) egy pohár gyümölcslében, teában oldva lehetőleg étkezés után. Befőttek, savanyúságok, lekvárok készítésénél 5 kg hőkezelt késztermékhez adjon 1 evőkanál (5 g) aszkorbinsavat.

Összetétel: aszkorbinsav.

C-vitamin szerepe és hatása

A C-vitamin kiemelten fontos szerepet játszik a sejtek biokémiai folyamataiban. Az eddig kutatások szerint a C-vitamin antioxidáns hatású, vagyis védi a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól. Ezen alapvető tulajdonságának köszönhetően fontos szerepe van számos betegség megelőzésében, vagy annak kockázatának csökkentésében. Ilyen a szívinfarktus és a koszorúér-betegségek, elkerülhetőek a különböző rákos megbetegedések, jelentős szerepe van a növekedésben, a fogak és csontok fejlődésében. Emellett az aszkorbinsav kiemelt szerepet játszik az immunrendszer működésében, igazi hatását az immunrendszer működésének fokozásán keresztül fejti ki. Növeli a fehérvérsejtek számát, vírus és baktérium-ellenes hatása is bizonyított. A C-vitamin felszívódását segítik a bioflavonoidok, melyek szintén antioxidáns hatású vegyületek. Dohányzó embereknek kiemelten fontos a nagy dózisú C-vitamin fogyasztása.

C-vitamin felfedezésének története

Szent-Györgyi pályafutásának elején a biológiai oxidációval foglalkozott, kimutatta, hogy az anyagcsere a hidrogén és az oxigén aktiválásán alapul. Ennek az oxidációs folyamatnak a késését kutatta, amelyből azt a következtetést vonta le, hogy ez valamilyen redukáló anyag meglétére utal. Megoldásként olyan növényt keresett, melyből az akkor még hexuronsavnak nevezett anyagot nagyobb mennyiségben ki lehet vonni. Ez a növény akkor a paprika lett, első alkalommal a szegedi paradicsompaprika 10 liter présnedvéből 6,5 gramm hexuronsavat tudtak kivonni. Így a C-vitamin nagy mennyiségű előállítása és a felhasználhatósága mindenképpen az ő nevéhez fűződik. Felfedezésének köszönhetően lehetővé vált az aszkorbinsav nagy mennyiségben való előállítása, így minden C-vitamin hiányból eredő betegségnek a gyógyítása is, mint például a skorbut. Szent-Györgyi Albert professzor munkásságáért 1937-ben orvosi és élettani Nobel-díjat is kapott elismerésként és mint a C-vitamin feltalálója vonult be az orvostudomány történetébe.

Csipkebogyó jótékony hatásai

Köztudott, hogy a csipkebogyó tízszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom. Ezen kívül szép számban találhatunk benne, cukrot, pektint, gyümölcssavakat, magnéziumot, vasat, kalciumot, illóolajat, cseranyagot, nyomokban karotint, B-1, B-2, K és P vitaminokat. Magas magnéziumtartalmának köszönhetően fontos szerepe van a szív-és érrendszeri betegségek, keringési zavarok gyógyításában, ugyanakkor serkenti a gyomornedvek működését, csökkenti a vérnyomást és idegnyugtató is. Jótékony hatásának köszönhetően az étrend- kiegészítők gyakori alkotóeleme.

Felhasználási javaslatok:

Acerola, Aszkorbinsav, C-vitamin

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Fontos információk az étrend-kiegészítők vásárlásával kapcsolatban »»»

Cukorbeteg? Magas a koleszterin szintje? Fogyasszon fahéjat!

Cukorbeteg? Magas a koleszterin szintje? Fogyasszon fahéjat!

A fahéj természetes hatóanyagaival csökkenti a magas vércukorszintet, a káros koleszterint, gyorsítja az anyagcserét, és a gombás fertőzéseket is kezeli.

Törődjön szíve egészségével galagonyával!

Törődjön szíve egészségével galagonyával!

A galagonya természetes módon segíti elő a szívizom vérellátását, a központi idegrendszerre hatva kezeli a szédülést, szapora szívdobogást, szorongást, fülzúgást.

Miért érdemes lenmagot fogyasztani?

Miért érdemes lenmagot fogyasztani?

A lenmag az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó tápanyagforrás, amely tökéletesen helyettesítheti az omega-3-zsírsavakban szintén gazdag halféléket.

Liposzomális C-vitamin - a leghatékonyabb felszívódásért!

Vitamin és gyógynövény kategóriák

Törszvásárlói kedvezmény

Legyen rendszeres vásárlónk, kedvezményekkel köszönjük meg!

Törszvásárlói kedvezmény

Ingyenes házhoszállítás

15.000 Ft feletti megrendelését díjmentesen házhozszállítjuk!

Ingyenes házhoszállítás

ShopMarket Ügyfélszolgálat

Munkanapokon 9-16 óráig
+36 70 325 4363

Simple Vásárlói tájékoztató