Dr. Organic Bioaktív csigagél termékcsalád

Az aszkorbinsav tulajdonképpen a C-vitamin kémiai megnevezése, melyről köztudott, hogy elengedhetetlen az emberi szervezet egészséges működéséhez, természetes védőhatása miatt.

Kiszerelés: 250 g

Információ: Készleten, azonnal szállítható

A termék ára: 1 350 Ft

Egységár: 5 400 Ft / kg

Nature Cookta aszkorbinsav

Az aszkorbinsav tulajdonképpen a C-vitamin kémiai megnevezése, melyről köztudott, hogy elengedhetetlen az emberi szervezet egészséges működéséhez, természetes védőhatása miatt. Az aszkorbinsavat testünk azonban nem képes önmagától előállítani, így fontos, hogy étkezésünk során biztosítsuk annak rendszeres bevitelét.

A C-vitamin az immunrendszer fő erősítője, fokozza a fehérvérsejtek képződését és azok működését. Ezen kívül fontos szerepet játszik a csontok és porcok kötőszövetének felépítésében, valamint a vas szervezetünkbe való hatékony felszívódásában.

Az étkezési aszkorbinsav gyakorlatilag mennyiségi korlátozás nélkül használható a sütés-főzés során, hiszen mivel vízben oldódó vitamin – túladagolása nem lehetséges, a szervezet számára felesleges mennyiség a vizelettel természetes módon ürül.

A Nature Cookta Aszkorbinsav 100%-ban természetes, étkezési célokra alkalmas aszkorbinsavat tartalmaz. A konyhában a kenyérfélék sütése során egy kávéskanál aszkorbinsav alkalmazása javallott, hozzáadásával könnyebb, nyújthatóbb állagú tésztát, majd sütés után kevésbé morzsálódós kenyeret, pékárut kapunk.

Az aszkorbinsav a befőzés során is kedvelt adalékanyag. Természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök megbarnulását.

Rutin gyógyító hatásai

A rutint P-vitaminnak is nevezik, pedig nem vitamin, azonban fontos szerepet játszik a C-vitamin felszívódásában a szervezetben. A rutin gyógyító hatással van a kapilláris vérerekre, nyugtatólag hat az idegekre, az agyra és a szívre, ez utóbbinál a szív működésére és az érfalak rugalmasságára van pozitív befolyása. Gyulladáscsökkentő hatása is van, mivel csökkenti a hisztamin felszabadulását. Jelentős befolyással bír a fogínygyulladások enyhítésére is, hegesítve a véres foghúst és lokalizálva az ödémákat, amelyek bizonyos esetekben egészen a szájpadlásig terjedhetnek, ahogyan ez a krónikus fogágybetegségek esetén elő szokott fordulni.

C-vitamin szerepe és hatása

A C-vitamin kiemelten fontos szerepet játszik a sejtek biokémiai folyamataiban. Az eddig kutatások szerint a C-vitamin antioxidáns hatású, vagyis védi a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól. Ezen alapvető tulajdonságának köszönhetően fontos szerepe van számos betegség megelőzésében, vagy annak kockázatának csökkentésében. Ilyen a szívinfarktus és a koszorúér-betegségek, elkerülhetőek a különböző rákos megbetegedések, jelentős szerepe van a növekedésben, a fogak és csontok fejlődésében. Emellett az aszkorbinsav kiemelt szerepet játszik az immunrendszer működésében, igazi hatását az immunrendszer működésének fokozásán keresztül fejti ki. Növeli a fehérvérsejtek számát, vírus és baktérium-ellenes hatása is bizonyított. A C-vitamin felszívódását segítik a bioflavonoidok, melyek szintén antioxidáns hatású vegyületek. Dohányzó embereknek kiemelten fontos a nagy dózisú C-vitamin fogyasztása.

C-vitamin felfedezésének története

Szent-Györgyi pályafutásának elején a biológiai oxidációval foglalkozott, kimutatta, hogy az anyagcsere a hidrogén és az oxigén aktiválásán alapul. Ennek az oxidációs folyamatnak a késését kutatta, amelyből azt a következtetést vonta le, hogy ez valamilyen redukáló anyag meglétére utal. Megoldásként olyan növényt keresett, melyből az akkor még hexuronsavnak nevezett anyagot nagyobb mennyiségben ki lehet vonni. Ez a növény akkor a paprika lett, első alkalommal a szegedi paradicsompaprika 10 liter présnedvéből 6,5 gramm hexuronsavat tudtak kivonni. Így a C-vitamin nagy mennyiségű előállítása és a felhasználhatósága mindenképpen az ő nevéhez fűződik. Felfedezésének köszönhetően lehetővé vált az aszkorbinsav nagy mennyiségben való előállítása, így minden C-vitamin hiányból eredő betegségnek a gyógyítása is, mint például a skorbut. Szent-Györgyi Albert professzor munkásságáért 1937-ben orvosi és élettani Nobel-díjat is kapott elismerésként és mint a C-vitamin feltalálója vonult be az orvostudomány történetébe.

Felhasználási javaslatok:

Acerola, Aszkorbinsav, C-vitamin, Immunerősítés

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Fontos információk az étrend-kiegészítők vásárlásával kapcsolatban »»»

Cukorbeteg? Magas a koleszterin szintje? Fogyasszon fahéjat!

Cukorbeteg? Magas a koleszterin szintje? Fogyasszon fahéjat!

A fahéj természetes hatóanyagaival csökkenti a magas vércukorszintet, a káros koleszterint, gyorsítja az anyagcserét, és a gombás fertőzéseket is kezeli.

Törődjön szíve egészségével galagonyával!

Törődjön szíve egészségével galagonyával!

A galagonya természetes módon segíti elő a szívizom vérellátását, a központi idegrendszerre hatva kezeli a szédülést, szapora szívdobogást, szorongást, fülzúgást.

Miért érdemes lenmagot fogyasztani?

Miért érdemes lenmagot fogyasztani?

A lenmag az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó tápanyagforrás, amely tökéletesen helyettesítheti az omega-3-zsírsavakban szintén gazdag halféléket.

Édesítsen olcsón és egészségesen Steviával!

Vitamin és gyógynövény kategóriák

Törszvásárlói kedvezmény

Legyen rendszeres vásárlónk, kedvezményekkel köszönjük meg!

Törszvásárlói kedvezmény

Ingyenes házhoszállítás

15.000 Ft feletti megrendelését díjmentesen házhozszállítjuk!

Ingyenes házhoszállítás

ShopMarket Ügyfélszolgálat

Munkanapokon 9-16 óráig
+36 70 325 4363

Simple Vásárlói tájékoztató