Gránátalma, a mindentudó szupergyümölcs

A nyírfacukor fehér, édes, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője

Kiszerelés: 250g

A termék ára: 950 Ft

Egységár: 3 800 Ft / kg

  Nyírfacukor

 

A nyírfacukor fehér, édes, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője. A nyírfacukor fogyasztása önmagában nem vezet elhízáshoz, jótékony hatással van fogainkra, lúgosítja szervezetünket, nem kell inzulin a hasznosításhoz, gyorsítja az emésztési folyamatokat és segítheti a kiválasztást.

Felnőttek, gyermekek, cukorbetegek, várandós kismamák, fogyni vágyók és candida-diétán lévők is egyaránt biztonsággal fogyaszthatják.

A nyírfacukor előnyei/tulajdonságai:

  • Enyhíti a természetellenes éhségérzetet
  • Csökkentheti a cukor és szénhidrát iránti vágyat
  • Elősegítheti az emésztési folyamatokat, gátolja a székrekedést
  • Alacsonyan tartja és segíthet stabilizálni a vércukorszintet
  • Nem növelheti a test inzulin szükségletét
  • Alacsony kalória és felszívódó szénhidrát tartalom
  • Lassíthatja a fogszuvasodást, a fogkőképződést, csökkentheti a lepedékképződést
  • Nem táplálja a kártékony baktériumokat szervezetünkben
  • Igazoltan használható a gombás fertőzések, a Candida esetén is
  • Lúgosító, méregtelenítő hatású
  • Elősegítheti a kalcium és B vitaminok felszívódását

 

Fogyókúrázóknak

A túlsúly – legyen az bármilyen csekély is – sok civilizációs betegség forrása. Kialakulásának okai között szerepel a hirtelen megemelkedett inzulinszint által okozott éhség érzet, és ennek következtében a túlzott táplálékbevitel, túlzott kalória-és szénhidrátbevitel, valamint az emésztési zavarok.

Modern világunkban szinte nincs már olyan élelmiszer, amely ne tartalmazna hagyományos cukrot. Ez az állandó, és sok esetben nem is tudatosuló cukorbevitel rendszeresen drasztikusan megemeli a vércukorszintünket, és így az étvágyunkat is. Ezzel szemben a nyírfacukor emésztése stabil vércukorszinttel megy cégbe, amely elősegítheti az étvágy csökkentését és késlelteti az éhségérzet kialakulását.

A nyírfacukor használatával elérhető:

  • az étvágy csökkentése
  • az éhségérzet késleltetése
  • kevesebb szénhidrátbevitel
  • kevesebb kalória
  • jobb emésztés.

1. A nyírfacukor étvágycsökkentő hatású

A hagyományos cukrokkal szemben, csak fokozatosan emeli a vércukorszintet, így nem készteti a szervezetet felesleges inzulintermelésre. Ez elősegítheti az étvágy csökkentését és késlelteti az éhségérzetet.

2. A nyírfacukor alacsony kalóriatartalommal rendelkezik

A túlsúly egyik fő oka, hogy több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyit az fel tudna dolgozni. A hagyományos cukrokhoz képest, a nyírfacukor mintegy 40%-al kevesebb kalóriát tartalmaz – míg a hagyományos kristálycukor kalóriatartalma 400 kcal/100 gr, addig a nyírfacukoré csupán 240 kcal/100 gr.

3. A nyírfacukor nagyon könnyen feldolgozható a szervezet számára

25%-a a vékonybélen keresztül felszívódva, a májban glukózzá (vércukorrá) alakul, 75%-a emésztetlenül halad át a vékonybélen, a bélflóra zsírsavakká alakítja a vastagbélben, amelyből a máj energiát nyer, és ez már nem rakódik le testzsírként. Az általunk elfogyasztott nyírfacukornak, tehát, csupán az egynegyede számít szénhidrátnak, a többi háromnegyed részre úgy tekinthetünk, mint "elérhetetlen szénhidrát".
A glukóz egy részét a test vizes oldatban megköti. Ez az, ami intenzív fogyókúrával gyorsan megszabadít néhány kilótól, ám a testzsírt valójában nem érinti. A tartós eredmény tartós változtatásokkal érhető el.

4. A nyírfacukor emésztést elősegíthető hatással bír

A lassú bélműködés időt ad a szervezetnek, hogy több mindent szívjon fel és raktározzon el. Ha fokozzuk a bélműködést azáltal csökkentjük a táplálékfelszívódás idejét és mennyiségét, így az emésztési is folyamat is könnyítődik, ezáltal pedig csökken az elhízás esélye.

A nyírfacukor nem fogyasztószer, nem üres kalória. Tartalmaz kalóriát. De nem okoz éhségérzet fokozódást, ezáltal jelentős mértékben hozzájárulhat a hatékony fogyókúrához. Rendszeres fogyasztásával és a mozgásra fordított idő növelésével, jelentős mértékben
hozzájárulhatunk jó közérzetünk és egészségünk megőrzéséhez.

 

Nyírfacukor fogyasztása cukorbetegeknek

A nyírfacukorral készült ételek az egységes nemzetközi élelmiszer higiéniai követelményeket tartalmazó szabályozás alapján, hivatalosan is megjelölhetők a cukorbetegek által fogyasztható megkülönböztető jelzéssel.

A cukorbetegségénél fontos, hogy egy adott terméknek mennyi a szénhidrát tartalma. A nyírfacukor 25%-a szívódik fel a közvetlenül szénhidrátként, viszont a teljes emésztési ciklus során további 13-25% vesz részt közvetve a szénhidrátok emésztésében, ezáltal befolyásolva a szénhidrát/energia háztartást. A cukorbetegek esetében, függetlenül attól, hogy a betegség mély fázisáról beszélünk, 50% szénhidrátot kell beszámítani, azaz 100g nyírfacukor 50g szénhidrátot jelent.

Azoknak, akik a cukorbetegség gyógymódját keresik, javasoljuk, hogy orvosukkal konzultálva tájékozódjanak a nyírfacukor fogyasztásának előnyeiről, élettani hatásairól. Sokan szenvednek attól, hogy nem biztosak benne, miért kell lemondaniuk kedvenc ételeikről, italaikról.

Egy olyan étrend, amely kevés finomított szénhidrátot (például a fehérliszt és abból készült tészták, pékáruk és más hasonlók) tartalmaz, nyírfacukorral kombinálva, hosszútávon stabil inzulinszintet biztosít és csökkentheti az inzulin injekciók szükségességét.

 

Kismamáknak, szülőknek

Régóta köztudott, hogy sok más betegséghez hasonlóan, az átadható fogászati fertőzések is ugyanúgy generációkon keresztül át öröklődnek. Egy amerikai (Oregon, Albany 2009 január) kutatás kimutatta, hogy a fogászati fertőzések amelyek a fogszuvasodást okozzák, többségében az édesanyáktól származnak. Tény, hogy a fogszuvasodásért közvetlenül felelősnek tartott baktériumtörzs (Mutans Streptococci) már a három hónapos újszülött szájában is kimutatható, még mielőtt az első fogak megjelennének. Ezek a baktériumok már jóval azelőtt megtelepednek, hogy az első maradandó fogak egyáltalán megjelenhetnének, így azokat már a kezdetektől fogva károsítják.

Ugyanez a kutatás alátámasztja, hogy a nyírfacukor rendszeres fogyasztása (néhány gramm étkezések, fogmosás után) nem engedi a szájban lévő, fertőzéseket okozó baktériumok terjedését. Azok az édesanyák, akik már a terhesség alatt is rendszeresen fogyasztanak nyírfacukrot, sokkal kevésbé minősülhetnek fertőzés-hordozóknak. Ha a baba hat hónapos kortól szintén fogyaszt egy kevés nyírfacukrot, nagyban megnövelheti az esélyét, hogy erős és ellenálló fogai fejlődjenek ki.

Egyes tanulmányok szerint a 6 és 15 hónapos kor között, folyékony formában adagolt nyírfacukor megelőzheti a kora-gyermekkori fogszuvasodást. Javasolt, hogy ez a mennyiség eleinte ne haladja meg a néhány grammot (körülbelül napi hat gramm nyírfacukor fogyasztása ajánlott, három adagra osztva).

A korai fogszuvasodás megakadályozása és megelőzése számos szempontból kiemelkedően fontos a kisgyermek általános egészsége miatt. A korai fogszuvasodástól szenvedő gyermek hajlamos visszamaradni a fejlődésben, nem eszik, nem alszik jól, és ez negatív hatással van a mindennapi tanulási, valamint fejlődési képességére is.
Szintén a fent említett tanulmány mutatta ki, hogy azoknál a gyerekeknél, akik hagyományos cukor helyett nyírfacukrot fogyasztottak, 76%-ban teljesen egészségesek maradtak a fogai. Összehasonlítva egy hagyományos cukrot fogyasztó csoporttal, ugyanez az érték csupán 48% volt.

A nyírfacukrot akár teába adagolva megitathatjuk a babával, vagy akár mi magunk is készíthetünk enyhe szirupos nyírfacukros oldatot, melyet a fogak ruhával történő tisztításakor felvihetünk a fogakra, illetve a szájüreg belső felületére.

 


Xilitol és a diéta

A Xilitol, más néven nyírfacukor nagyon hasznos a fogyni vágyóknak. 40%-kal kevesebb benne a kalória, mint a hagyományos cukorban, így a cukorbetegség ellen is nagyon jó alapanyag. Fokozza a jóllakottság érzést, így nehezebben tudjuk magunkat túlenni. Ezen kívül a nyírfacukor lúgosító hatású, így Candida diéta közben is bátran fogyaszthatjuk. Csökkenti a fogszuvasodás esélyének kialakulását, de a fogszuvasodás folyamatát is megállíthatja, illetve csökkenti a lepedékképződést. Végül, de nem utolsó sorban esti fogmosás után is nyugodt szívvel fogyaszthatjuk, mert nem okoz károsodást ha éjszakára a szájban avagy a fogakon marad.

Az édesítőszerek előnyei

Napjainkban már nem csupán betegek, hanem egészségesebb, avagy tudatosabb életet élők is egyre gyakrabban fogyasztanak édesítőszereket, azon roppant előnyös tulajdonságuknak köszönhetően, hogy egyidejűleg édesítik ételeinket és takarítanak meg kalóriákat. Emiatt az oknál fogva sokan nem is szeretnének róluk lemondani. A 90-es évek elején kezdték először komolyabban megkérdőjelezni a tudósok, hogy valyon mennyire is hasznosak számunkra az édesítőszerek valójában, és tényleg jobb döntés-e azt fogyasztani, mint cukrot. Akkoriban azt feltételezték, hogy az édesítőszerek édes ízük miatt inzulinkiáramlást válthatnak ki, ami alacsonyabb vércukorszintet, ezáltal további éhségérzetet eredményezhetnek. Azóta több tanulmány bebizonyította, hogy ez nem igaz.

A Stevia, mint egyik legjobb édesítőszer

A Stevia édesítőszerként egyik hatalmas előnye, hogy szénhidrát és kalória tartalma egyaránt nulla, és sütés-főzés során egészen 198 fokig tartja meg édes ízét. Kiemelkedően sokféle formában és kiszerelésben kapható, vásárolhatunk belőle port, folyékony formában, tablettát, porított leveleket, sőt még kikristályosított formában is kapható, így mindenkinek ízlése és kényelme szerint elérhető. Édességüket tekintve a kivonatok 30-300-szor édesebbek, mint a cukor, más édesítőszerekkel keverhető, ebből kifolyólag értelemszerűen jóval kevesebb mennyiségre van szükségünk ahhoz, hogy kellőképpen édesíthessük az ételt, avagy italt, amit éppen fogyasztani szeretnénk.

Felhasználási javaslatok:

Nyírfacukor

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Fontos információk az étrend-kiegészítők vásárlásával kapcsolatban »»»

Cukorbeteg? Magas a koleszterin szintje? Fogyasszon fahéjat!

Cukorbeteg? Magas a koleszterin szintje? Fogyasszon fahéjat!

A fahéj természetes hatóanyagaival csökkenti a magas vércukorszintet, a káros koleszterint, gyorsítja az anyagcserét, és a gombás fertőzéseket is kezeli.

Törődjön szíve egészségével galagonyával!

Törődjön szíve egészségével galagonyával!

A galagonya természetes módon segíti elő a szívizom vérellátását, a központi idegrendszerre hatva kezeli a szédülést, szapora szívdobogást, szorongást, fülzúgást.

Miért érdemes lenmagot fogyasztani?

Miért érdemes lenmagot fogyasztani?

A lenmag az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó tápanyagforrás, amely tökéletesen helyettesítheti az omega-3-zsírsavakban szintén gazdag halféléket.

Védje szíve egészségét Q10-zel!

Vitamin és gyógynövény kategóriák

Törszvásárlói kedvezmény

Legyen rendszeres vásárlónk, kedvezményekkel köszönjük meg!

Törszvásárlói kedvezmény

Ingyenes házhoszállítás

15.000 Ft feletti megrendelését díjmentesen házhozszállítjuk!

Ingyenes házhoszállítás

ShopMarket Ügyfélszolgálat

Munkanapokon 9-16 óráig
+36 70 325 4363

Simple Vásárlói tájékoztató